ARC ROM Diamonds S.R.L.
DELTA RESEARCH DIVISION
  • Telefon: 0040.264.455109
  • Fax: 0040.264.260898

Produse

Kit Marmo - Memories

Continut si instructiuni de folosire

PREZENTARE – Kitul include : 

  • Tergon – 250 ml
  • Stone Cream – 200 ml
  • Detergent pentru curatat bronz – 100 ml
  • Laveta alba – 1 bucata
  • Burete din material abraziv – 1 bucata
  • Cap de aplicator spray – 1 bucata
  • Manusi de cauciuc – 1 pereche
  • Pensula – 1 bucata

Kitul este un set complet de produse usor de folosit in vederea curatarii si protejarii monumentelor din piatra naturala – marmura, granit, lustruite sau mate si cu predilectie a pietrelor funerare cu aplicatii de bronz sau cupru carora le reda stralucirea. 

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE

TERGON – detergent alcalin conceput pentru curatarea murdariei dificile de pe pietrele neslefuite, fiamate, periate, stratificate, sau in solutie usor diluata si pe pietrele slefuite. Detergentul Tergon este biodegradabil, patrunde usor si inlatura petele de uleiuri, grasimi, murdaria provocata de intemperii, iar datorita alcalinitatii reduse nu ataca compozitia si textura pietrei. Se ataseaza pulverizatorul spray in locul capacului si se pulverizeaza solutia de detergent. Se intinde solutia pe suprafata de curatat, se lasa sa actioneze cateva minute (2-5 minute). Se freaca usor cu buretele din material abraziv si se limpezeste cu apa curata. Pentru o actiune puternica a detergentului se face o dilutie cu apa de 1:5, iar in cazul murdariei foarte rezistente se va aplica Tergon in stare pura, nediluat. Se folosesc manusile de cauciuc la aplicarea solutiei.

STONE CREAM – detergent crema abraziva cu microparticule pentru pete dificile. Produsul se agita bine, apoi se aplica pe suprafata ce necesita a fi curatata, se lasa sa actioneze cateva minute si se freaca suprafata prin miscari circulare cu laveta alba.

DETERGENT BRONZ – detartrant pentru indepartarea petelor de pe ornamentele de bronz, cupru, carora le reda stralucirea initiala. Produsul se aplica cu grija, folosindu-se pensula din kit si manusile de cauciuc. Se lasa solutia sa actioneze 5 minute, dupa care se limpezeste cu apa. Pentru pete sau reziduuri persistente, se repeta operatia. A nu se lasa produsele la indemana copiilor.

NOTA : prezentele indicatii trebuie citite in totalitate, deoarece responsabilitatea utilizarii incorecte a prezentului kit cade in totalitate in sarcina utilizatorului. In general utilizatorul este cel care trebuie sa aprecieze cu justete utilizarea si manipularea sigura a prezentului kit pe baza sfaturilor noastre, mai ales in cazurile in care sunt implicati si terti. De aceea este obligatoriu ca utlizatorul sa se familiarizeze cu produsele si cu modul lor de aplicare, folosind instructiunile prezentate mai sus. Recomandam ca produsele prezentate in kit sa fie initial testate pe suprafata redusa, astfel incat utilizatorul sau beneficiarul final sa aprecieze daca rezultatul este cel dorit. De asemenea recomandam ca inainte de aplicarea produselor sa protejati cat mai corespunzator suprafetele invecinate. De asemenea recomandam ca dupa curatarea monumentelor sa se intervina cu un tratament de sigilare a pietrei pentru o mai buna si indelungata protectie.